Novi Sad
26.06.2015.
07:49 > 08:28
Novosadska Kritična masa održaće se tradicionalno poslednjeg petka u mesecu u 17 časova sa polaskom iz Limanskog parka.
  • Hmm

    27.06.2015 11:50
    - - -
    alo dečače, daj neki verodostojan podatak o učestalim nezgodama sa biciklistima u pešačkoj zoni pre nego što kažeš nekome da je bezobrazan.
    inicijativa radi brutalan posao, ali ako očekuješ da neko reši u ovom društvu sve probleme preko noći, pogotovo jedno udruženje građana... gari moj... živiš u nekom mentalnom fantazi svetu.

  • -

    26.06.2015 12:20
    -
    @Vlada - @lucia - Dragi biciklisti

    aman, kako mozes biti toliko bezobrazan tvrdeci da izmislja?

    ne izmislja i nemoj biti bas toliko bezobrazan.

    ignorisete prsluke sada i svetlosno obelezavanje.
    vozite i bez kocnica

    uostalom sta vas inicijativne bicikliste ono muci?
    poceli ste kuknjavom o kradjama.
    gde ste stigli sa time ili ne smete pipati u osinjak
  • Vlada

    26.06.2015 09:50
    @lucia - Dragi biciklisti
    Za poslednjih 5-6 godina znam za jedan zabeležen incident da je biciklista udario pešaka (jednu baku u centru). Ne bih da umanjujem težinu tog događaja, niti da obezvredim validnost upozoravanja na pažljivu vožnju sa osvetljenjem, čisto kažem da nema potrebe da izmišljaš. A gde nema staze ili kolovoza (ili je po kolovozu opasno), vozićemo po trotoaru, nećemo sigurno lebdeti iznad vas. To je jednostavno relanost i ne vidim šta tačno nameravate da postignete kukanjem protiv toga.
  • khm

    26.06.2015 09:34
    Anonimus - pod tim se misli na narkomane, skinse

    nesto mi se cini da ti se cesto motaju po glavi manijaci i budale... sto bi rekli, sto je babi milo... u sustini si ti bolesnik, o cemu ti brate pricas, skini se sa dopa leba ti.
  • Lexv

    26.06.2015 09:27
    Za Ciklofrika
    Ne znam samo kako si iz jedne moje tako kratke recenice konstruisao celu teoriju i mentalni sklop moje licnosti? Uz to, ne verujem da si profesionalni terapeut da bi mogao tako nesto da napises. Niti sirim smrad mrzenje, niti sam "hejtercic" a za sebe sam uradio gomilu pozitivnih stvari i super mi je u zivotu. Ustvari, tvoj post siri vecu mrznju od mog i vise govori o tebi samom nego o meni.
  • lucia

    26.06.2015 09:13
    Dragi biciklisti
    pozdravljam vašu inicijativu zbog manjeg aerozagadjenja, buke, pozitivnog efekta na vaše zdravlje, ali mnogi od vas noću jure mračnim trotoarima BEZ OSVETLJENJA /žena!!/, drugi su uzurpirali trotoare i voze uporedo, treći se ponašaju kao da pešak treba da preleti biciklističku stazu. O povredjenim pešacima prilikom naletanja biciklsta na njih da ne govorim, sve sa obaveznim bežanjem sa mesta udesa. Povedite računa i vi o ostalim živim bićima na putu.
  • Shimano

    25.06.2015 16:30
    Ko će dočekati sutra?
    Jedva čekam sutrašnji dan. Ostavljam automobil na parkingu a isterujem tek uglancan bicikl. Vozim se sa zdravim i pozitivnim ljudima ulicamo MOG grada dok nezadovoljni automobilisti divljaju u svojim karoserijama što moraju da čekaju desetak minuta da kolona zdravih prođe. Inače njima deset minuta puno znači. Ustvari zarađuju milione pa sad gube dragoceno vreme čekajući da prođu biciklistički ekstremisti ili sekta kako nas već zovu. Svaki minut im zlata vredi. E sutra će te čekati bar 15 minuta. SVE NAS JE VIŠE!!!
  • xx

    25.06.2015 16:08
    Biciklisti postali ugrozena vrsta kao zene...#zastitimobicikliste
  • lazar

    25.06.2015 14:45
    Vise bih voleo Kriticnu masu za obaranje vlasti .
  • Vlada

    25.06.2015 14:44
    Ovog leta ću da vozim bicikli isključivo po parkovima - jeste mi malo cimanje, ali ništa nije teško da se nerviraju ovi mrgudi što ostavljaju komentare.
  • Biciklista Neaktivista

    25.06.2015 13:34
    Parkovi služe da kroz njih može da se prođe normalno, a za biciklove služe biciklističke staze, pa nek ih izvole koristiti.
  • legend

    25.06.2015 13:08
    dino park
    sta mislite o ideji da se taj dino park instalira na ribarcu. potpuno je prirodno okruzenje kao iz doba jure.
    ima dovoljno prostora i za ogradu i za parking a o tome da se sredi taj prelepi deo grada i da ne govorimo?!
  • Циклофрик

    25.06.2015 12:59
    @ Lexv
    Хејтеру јел данас мрзиш бициклисте, а сутра самог себе или брнуто?
    Ако ти смета што се неко бори за себе и своја законом загарантована права онда си ништа друго него обични мали хејтерчић који није у стању ни да за самог себе уради нешто позитивно - нпр да прекине да шири смрад мржње по интернету.
  • Ex Chapman

    25.06.2015 12:32
    pesničke vedrine
    Parkovi služe da svako uživa na svoj način - ukoliko nikog ne ugrožava. To što neko hoće da vozi bicikl po parku je za mene sasvim OK (iako je zabranjeno) pod uslovom da ne ugrožava ničiju bezbednost. Ako neko hoće da istrčava psa po Limanskom parku i to je za mene OK, iako NIGDE u gradu nije dozvoljeno da pas ide bez povoca (i po potrebi korpe) - pod uslovom da taj pas nikog ne ugrožava i da vlasnik pokupi njegove izlučevine.
    Ne tako davno imao sam ovde diskusiju sa nekim primitivnim likom oko toga ko ima više prava na život - pešak ili biciklista. On je pokušao da me ubedi da su pešaci (kao slabiji) dužni da pognu glavu kad naiđe sveti biciklista. Ja nisam uspeo da ga ubedim da je ideal kome teži svako civilizovano društvo da svi ljudi budu jednaki. Njegov je moto da su svi koji ne misle kao on budale i zlikovci kojima treba zabraniti da govore i da žive. Unapred se radujem nastavku naše diskusije - jer očekujem da će me ponovo napasti!
  • 25.06.2015 12:18
    pod tim se misli na narkomane, skinse.....
    pedofile i razni manijaci i bolesnici. Naravno kereće sranje i zapišavanje se podrazumeva. To sve treba pretvoriti u parkinge i time im dati neku funckiju. Biciklove zabraniti pod pretnjom smrtne kazne. Nemož drugačije sa stokom i mrcinama.
  • Lexv

    25.06.2015 11:42
    Smaraju vise sa tim biciklistickim akcijama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna